SIA: Anonieme incestoverlevenden Nederland
Ornament
Welkom
Ornament
Onze aanpak
Ornament
De gevolgen
Ornament
12 Stappen
Ornament
12 Tradities
Ornament
Tot slot
Ornament
Wie wij zijn
Ornament
Contact

Duif

Tot slot

(voorgelezen aan het eind van veel van onze bijeenkomsten)

Wanneer we deze bijeenkomst afsluiten is het belangrijk voor ons te beseffen dat niemand hier ons kan vertellen wat we wel of niet moeten doen. We moeten ieder onze eigen richting in ons herstel bepalen. We geven geen advies in SIA. Neem wat je kunt gebruiken en vergeet de rest. Laten wij elkaar niet veroordelen of bekritiseren.

Omdat we samenkomen om elkaar te steunen is het belangrijk dat we onze gevoelens en gedachten met elkaar kunnen delen, maar laten wij altijd onthouden dat wat in deze ruimte wordt gezegd ook in deze ruimte moet blijven. Vertrouwelijkheid is de sleutel tot dit programma.

SIA is een programma dat gebaseerd is op anonimiteit; wij dienen derhalve onherkenbaar te blijven op het niveau van pers, tv, radio, films en internet. Als we elkaar buiten een bijeenkomst tegenkomen, mogen wij de anonimiteit van de ander niet in gevaar brengen door hem of haar aan te spreken als SIA-lid.

Weet dat wij hier op onze plaats zijn, ongeacht wie ons heeft misbruikt of hoe lang of op welke manier. Velen van ons ondergaan dezelfde gevoelens en consequenties als andere misbruikoverlevenden. Wij kunnen elkaar daarom steun bieden.

Wij willen diegenen die nog maar pas bij ons in SIA zijn gekomen eraan herinneren dat ieder van ons een creatief, moedig en zorgzaam persoon is. Iedere dag die wij doorbrengen in de omgang met onze incestervaring zullen we sterkere mensen worden, en wij zullen onszelf gaan zien als overlevenden. Het spijt ons dat lijden ons bij elkaar heeft gebracht. Wij hopen dat je de liefde zult gaan voelen die wij al voor jou in ons hart hebben. We kennen jouw pijn. We willen dat je gelooft dat jou niets te verwijten valt en dat je er niet alleen voor staat. Wij zijn tot het ontzagwekkende besef gekomen dat onze pijn tijdelijk is maar dat ontkenning en zijn consequenties blijvend zijn. En als een van ons kan herstellen, kunnen wij dat allemaal.

Balk

· Welkom · Onze aanpak · De gevolgen · 12 Stappen · 12 Tradities ·

· Tot slot · Wie wij zijn · Contact ·

Duif

Balk

© 1998, 2004 Survivors of Incest Anonymous, Inc.
    Alle rechten voorbehouden
html
webmaster